PENTRU PACIENȚI

Metode moderne de tratament al bolii varicoase

TERAPIA DE COMPRESIE

venotrainTerapia de compresie permite îmbunătățirea activității pompei musculo-venoase a piciorului inferior, pentru a reduce edemul și pentru a suprima greutatea și răspândirea durerilor la nivelul picioarelor. Cea mai mare comoditate pentru pacient și distribuția optimă fiziologică a presiunii se realizează cu ajutorul tricoturilor terapeutice speciale.

 


Terapia de compresie permite îmbunătățirea activității pompei musculo-venoase a piciorului inferior, pentru a reduce edemul și pentru a suprima greutatea și răspândirea durerilor la nivelul picioarelor.


Pentru a atenua simptomele neplăcute ale venelor varicoase și pentru a preveni progresia insuficienței venoase cronice, medicul vă poate recomanda să purtați  tricotajul special de compresie. Ajută la îmbunătățirea fluxului venos și previne refluxul. Poate fi purtat zilnic, atât în repaus, cât și în timpul efortului fizic.

TRATAMENTUL CHIRURGIC

skleroterapiaForma inițială de vene varicoase este doar o problemă cosmetică și toate manifestările sale externe pot fi complet eliminate cu ajutorul unor tehnici moderne, cum ar fi scleroterapia. În cazurile mai severe, insuficiența venoasă cronică poate fi tratată prin scleroterapie sau chirurgical.


Mai mult de 10% dintre pacienții cu insuficiență venoasă cronică necesită tratamentul chirurgical al insuficienței venoase cronice.


Tratamentul chirurgical se efectuează în conformitate cu următoarele metode: ablația, îndepărtarea venelor deteriorate, șuntare venoasă și restaurarea funcției valvei.

Scopul principal al tratamentului chirurgical este de a elimina mecanismul bolii sau zonele deteriorate ale vaselor. Odată cu dezvoltarea tehnologiilor minim-invazive moderne, ideile vechi despre o venectomie ca operație volumetrică și traumatică sunt lucruri din trecut.

TERAPIA CU MEDICAMENTE

 


Principalele obiective ale tratamentului cu medicamente al insuficienței venoase cronice a extremităților inferioare sunt: ameliorarea simptomelor de insuficiență venoasă cronică, prevenirea complicatiilor, prevenirea grupurilor de risc, pregătirea preoperatorie, reabilitarea postoperatorie.


orangePrintre principalele medicamente folosite în toate stadiile bolii, cele mai răspândite sunt venotonice sau fleboprotectori. Acestea sunt o varietate de preparate farmacologice care combină o proprietate comună – normalizarea permeabilității pereților vaselor și creșterea tonului lor.

Din venotonicii principale, medicamentele pe bază de diosmin micronizat sunt cele mai bine studiate.


DIOSMIN este un venoprotector cunoscut, obținut din pielea citricelor.


Trebuie remarcat faptul că tratamentul eficient al insuficienței venoase cronice a extremităților inferioare este posibil numai atunci când se utilizează o abordare terapeutică complexă cu utilizarea metodelor chirurgicale, compresiei elastice și a agenților farmacologici moderni. Prin urmare, medicamentele flebotrofe ar trebui utilizate atât înainte de operație, cât și în complexul de tratament postoperator de reabilitare.